Elzártak két ellenzékit

WA, 2012. május 9., szerda 22:59
Tizenöt napos elzárásra ítéltek szerdán két neves orosz ellenzékit, akik részt vettek a Vlagyimir Putyin elnöki beiktatása ellen szervezett, többnyire békés tüntetéseken.

Az ismert blogger és ügyvéd, Alekszej Navalnij, valamint Szergej Udalcov baloldali politikus a bíróság szerint elfogásakor ellenállást tanúsított, és kormányellenes jelszavakat skandált. A két férfi alaptalan erőszakkal vádolta a rendőrséget, és tagadta vétkességét.

Navalnij hívei „Szégyen, szégyen!” kiáltásokkal reagáltak az ítéletre. Az elmúlt napokban mintegy 900 embert vettek őrizetbe az orosz fővárosban, de szinte kivétel nélkül el is engedték őket.

Ljudmila Alekszejeva vezető orosz jogvédő szerint a bíróságnak az volt a feladata, hogy megfélemlítse a másként gondolkodókat.

Putyin hétfőn vette át a Kreml vezetését. Másnap Dmitrij Medvegyev volt elnököt megválasztották kormányfőnek. Az ellenzék nem tartja túl demokratikusnak, hogy Putyin és Medvegyev egymás között váltogatja a vezető tisztségeket.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása