EP-képviselők látogatják Timosenkót

MD, 2012. június 14., csütörtök 22:25
Julija Timosenko volt ukrán kormányfőnek nincsenek kifogásai a harkivi kórházban őt kezelő orvosokkal szemben – közölte csütörtökön Rebecca Harms és Werner Schulz zöldpárti európai parlamenti képviselők azt követően, hogy meglátogatták a bebörtönzött ellenzéki vezetőt.

Harms kifejtette, hogy noha Timosenko nem emelt kifogásokat a harkivi orvosokkal szemben, szerinte az exkormányfő a jelenlegi körülmények között nem tud teljesen meggyógyulni. Schulz újságíróknak kijelentette, hogy az Európai Unió figyelmesen tanulmányozza a Timosenkóval szembeni újabb vádakat, melyeket az európai parlamenti képviselő a maga részéről abszurdnak tart.

Rinat Kuzmin ukrán főügyész-helyettes tavaly októberben azzal vádolta meg Julija Timosenkót, hogy köze volt a Jevhen Scserbany donyecki üzletember, parlamenti képviselő ellen 1996-ban végrehajtott merénylethez. Ezzel kapcsolatban Viktor Janukovics ukrán elnök szerdai sajtónyilatkozatában azt mondta, hogy Timosenko exkormányfőnek valóban köze volt a 16 évvel ezelőtti politikai gyilkossághoz, amellyel nemrég megvádolták. A kijelentésre a volt kormányfő férje nyílt levélben válaszolt.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása