EP-képviselők látogatják Timosenkót

MD, 2012. június 14., csütörtök 22:25
Julija Timosenko volt ukrán kormányfőnek nincsenek kifogásai a harkivi kórházban őt kezelő orvosokkal szemben – közölte csütörtökön Rebecca Harms és Werner Schulz zöldpárti európai parlamenti képviselők azt követően, hogy meglátogatták a bebörtönzött ellenzéki vezetőt.

Harms kifejtette, hogy noha Timosenko nem emelt kifogásokat a harkivi orvosokkal szemben, szerinte az exkormányfő a jelenlegi körülmények között nem tud teljesen meggyógyulni. Schulz újságíróknak kijelentette, hogy az Európai Unió figyelmesen tanulmányozza a Timosenkóval szembeni újabb vádakat, melyeket az európai parlamenti képviselő a maga részéről abszurdnak tart.

Rinat Kuzmin ukrán főügyész-helyettes tavaly októberben azzal vádolta meg Julija Timosenkót, hogy köze volt a Jevhen Scserbany donyecki üzletember, parlamenti képviselő ellen 1996-ban végrehajtott merénylethez. Ezzel kapcsolatban Viktor Janukovics ukrán elnök szerdai sajtónyilatkozatában azt mondta, hogy Timosenko exkormányfőnek valóban köze volt a 16 évvel ezelőtti politikai gyilkossághoz, amellyel nemrég megvádolták. A kijelentésre a volt kormányfő férje nyílt levélben válaszolt.

Forrás: MTI
hirdetés
Riport, háttér, interjú
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása