Ez az elrabolt magyarok érdeke

LM, 2012. május 3., csütörtök 10:44
A sikeres embermentés érdekében az illetékes magyar szerveknek nem áll módjukban az összes megtett intézkedést nyilvánosságra hozni – közölte Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője a Szíriában elrabolt magyar állampolgárok ügyében csütörtökön az MTI-vel.

A külügyi tárca, a damaszkuszi magyar nagykövetség és a konzuli szolgálat a Szíriában elrabolt magyar állampolgárok ügyében intenzíven dolgozik, minden feladatot folyamatosan ellát – olvasható a közleményben.

Úgy fogalmaznak: „Az illetékes magyar szerveknek – a sikeres embermentés érdekében – nem áll módjukban az összes megtett intézkedést nyilvánosságra hozni. Bízunk abban, hogy a sajtó honfitársaink testi épsége és biztonsága érdekében felelősen gondolkodik és partnere a magyar szerveknek az ügyben.”

Szíriában szombatra virradó éjszaka két magyar állampolgárságú férfit hurcoltak el ismeretlen fegyveresek. Vasárnap Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője azt közölte, hogy a Terrorelhárítási Központnak (TEK) „konkrét értesülése is van arról, hogy a túszok életben vannak”, és a rendelkezésekre álló információk alapján azt lehetett feltételezni, hogy a magyarok életét abban a pillanatban nem fenyegette közvetlen veszély. A Külügyminisztériumban az ügy miatt hétfőn válságstáb ült össze.

Szijjártó Péter szerdán azt mondta: várhatóan csütörtök hajnalban érkeznek Szíriába a TEK munkatársai, hogy a szír hatóságokkal együttműködve épségben ki tudják szabadítani az elrabolt két magyar állampolgárt, és biztosítsák hazatérésüket. Tájékoztatott arról is, hogy a tervek szerint csütörtökön Magyarország damaszkuszi nagykövete – a térség kormányzójával együtt – abba a régióba utazik, ahol elrabolták a két magyar férfit.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása