Ezek a pártok biztosan bekerülnek a parlamentbe

PR, 2012. május 6., 21:09, frissítve: hétfő 09:32
Szerzs Szargszján elnök Örményország Köztársasági Pártja és a Virágzó Örményország Pártja biztosan bekerül a parlamentbe a vasárnapi választások eredményeképp a választók megkérdezésén alapuló felmérés szerint.

A Gallup Intézet felmérése szerint a köztársasági párt a szavazatok 44,44, a Virágzó Örményország pedig a szavazatok 28,81 százalékát kapja. Három másik párt, a Törvény Országa Párt, az ellenzéki Örökség és a nacionalista Dasnakcutjun támogatottsága az 5 százalékos parlamenti küszöb körül mozog, róluk még nem tudni, hogy bekerülnek-e a törvényhozásba.

Az Örmény Nemzeti Kongresszus a felmérések szerint a szavazatok 6,33 százalékát kapta, de választási szövetségként 7 százalékos küszöböt kell elérnie. Az ellenzéki Örményországi Kommunista és Demokrata Párt, valamint az Egyesült Örmények Pártja egyértelműen kimarad a törvényhozásból.

Örményországban rendbontások nélkül befejeződtek a vasárnapi parlamenti választások. A szavazóhelyiségeket helyi idő szerint 20 órakor zárták be.
Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása