Falépítésbe kezdett Izrael

TK, 2012. április 30., hétfő 12:50, frissítve: hétfő 12:58
Az izraeli hadsereg bejelentette, hogy megkezdte egy több mint egy kilométer hosszú falnak az építését a libanoni határ mentén, Metula izraeli település közelében.

A fallal a konfrontációk elkerülése a cél – közölte hétfőn egy katonai szóvivő, de mással nem indokolta az intézkedést. Hozzátette, hogy a falat a libanoni hadsereggel és a dél-libanoni ENSZ-békefenntartó erővel (UNIFIL) együttműködve húzzák fel.

A közszolgálati rádió azonban beszámolt arról: a több méter magas fallal akarják megakadályozni, hogy Libanonból tűz alá vegyék Metula település új negyedének házait, amelyek könnyű célpontnak számítanak. Az izraeli településsel szemben a határ túloldalán, egy kilométeres távolságban Kfar-Kila falu van. A fal felépítése néhány hétig fog tartani.

Izrael és a Szíria által támogatott Hezbollah síita mozgalom, amelynek nagy befolyása van Libanonban, 2006-ban mintegy egy hónapig tartó háborút vívott egymással. Izrael és Libanon között nincs békeszerződés, de hadseregeik vezetői rendszeresen találkoznak az UNIFIL égisze alatt, és megvitatják, hogyan tudják megakadályozni a határ menti fegyveres incidenseket.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása