Feljebb kúszott az olajár, gyengült a forint

PR, 2012. április 8., 10:09, frissítve: 12:44
A nyersolaj ára emelkedett a rövidített kereskedési héten, a forint gyengült a dollárhoz képest egy hét alatt.

Részben az olajár és a forint/dollár árfolyam alakítja a magyarországi benzinárakat. Pénteken zárva volt a londoni olajpiac. Csütörtökön az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 123,43 dolláron zárt, míg a múlt héten pénteken 122,88 dolláron fejezte be a napot.

Pénteken késő este a dollár 226,13 forinton állt, szemben az egy héttel korábbi 220,49 forinttal. A csütörtökön záródott, rövidített kereskedési héten a Brent ára 55 centtel nőtt, először zárt emelkedéssel háromheti folyamatos csökkenés után.

Az osztrák autóklubok szerint nem kizárólag az olajtársaságok felelősek a magas üzemanyagárakért. Bővebben >>>

Forrás: MTI
hirdetés
2 órája
18:30
17:30
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása