Felrobbantották a rendőröket

BL, 2011. december 29., csütörtök 12:05, frissítve: csütörtök 12:05
Út mentén elhelyezett pokolgép végzett tíz afgán rendőrrel csütörtökön a dél-afganisztáni Hilmend tartományban – közölték a helyi hatóságok. A NATO pedig arról számolt be, hogy az ország keleti részén két katonáját lelőtte egy férfi, aki az afgán hadsereg egyenruháját viselte.

A rendőrök kisteherautón éppen távoztak egy kiképzőközpontból, amikor az úton – amelyen egyébként mindennap elhaladnak – felrobbant mellettük egy pokolgép. A robbanásnak egy sebesült túlélője is van a rendőrök között. A tíz halálos áldozatból nyolc újonc volt – közölte a tartományi kormányzó szóvivője és a tartományi rendőrfőkapitány.

Rendszerint a tálib lázadók támadják ilyen módon az afgán és a külföldi fegyveres erők tagjait az országban. A NATO nem közölte pontosabban, hogy a katonái elleni merénylet hol történt az ország keleti részében, és szokás szerint azt sem, hogy az illetők milyen nemzetiségűek voltak. Közleményében arról nem szól a katonai szövetség, hogy ki volt a támadó, és mi történt vele.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása