Felrobbantották egy diplomata autóját

PR, 2012. augusztus 20., hétfő 22:30, frissítve: kedd 10:50
Felrobbantották egy egyiptomi diplomata autóját lakása közelében a kelet-líbiai Bengázi városában hétfőn, a támadásban senki sem sérült meg.

Biztonsági források szerint Abdelahim Rifai, a bengázi egyiptomi konzulátus első titkárának gépkocsija alatt házi készítésű pokolgép robbant.

A merénylet egy nappal az után történt, hogy Líbia fővárosában, Tripoliban vasárnap hajnalban három, gépkocsiba rejtett pokolgép robbant, abban a támadásban két ember meghalt, többen megsebesültek.

Az arab országot 42 éven át irányító Moammer Kadhafi vezető tavalyi bukása óta a vasárnapiak voltak az első, emberéletet követelő pokolgépes támadások Líbiában. A robbantásokkal összefüggésben Kadhafi 32 követőjét őrizetbe vették.

Líbia parlamentje augusztus 10-én megválasztotta elnökét Mohammed Magarif személyében, aki hosszú éveken át ádáz bírálója volt a Kadhafi-rezsimnek. Líbia első szabadon választott parlamentje augusztus 9-én vette át a hatalmat az Átmeneti Nemzeti Tanácstól.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása