Felszálltak a buszra, majd tüzelni kezdtek

MNO-WL, 2011. október 4., kedd 08:44, frissítve: szerda 12:53
Síita muzulmánokat szállító buszt támadtak meg fegyveresek kedden a délnyugat-pakisztáni Beludzsisztán tartományban, 13 embert megöltek – közölte a rendőrség.

A tájékoztatás szerint a kisteherautón érkező támadók Kvetta város külterületén feltartóztatták a járművet. Négy fegyveres felszállt a buszra és tüzet nyitott az utasokra, majd elmenekült. A halálos áldozatokon kívül öt sebesült is van.

A buszon zömmel a hazara nemzetiséghez tartozó síita muzulmánok utaztak. A hazarák nemcsak vallási felfogásukban különböznek a táliboktól, de fegyverrel harcoltak a fanatikus Korán-tanulók 2001-ben megdöntött afganisztáni rezsimje ellen is.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása