Szicília

Felszámoltak egy maffiaklánt az olasz hatóságok

MTI, 2016. február 10., szerda 13:01
Százkilenc embert vett őrizetbe az olasz csendőrség a kedd hajnalban Szicíliában és Olaszország más részein végrehajtott razziában, amellyel felszámolta a Cosa Nostra maffiaszervezet egyik fegyveres csoportját.

A hírhedt Laudani klán tagjairól van szó, akik a Catania városához közeli Etna térségét uralták. Az olasz hatóságok bejelentése szerint a tömeges őrizetbe vétellel sikerült elfogni a klán vezéreit és tagjait is. Az Alkirály fedőnevű akcióban az olasz csendőrség speciális maffiaellenes egységének ötszáz embere vett részt. Számos fegyvert foglaltak le.

Börtönbe került a klán három női tagja: a feltételezések szerint ők tartották kézben a bűnszervezet „kasszáját”, amelyből a maffia hagyománya szerint a börtönbe kerülő klántagok családjainak fenntartását is fizették.

A Laudani klán a Cosa Nostra (egyik) fegyveres csoportja. A kilencvenes években a szicíliai maffiának ez a bandája számos fegyveres merényletet és gyilkosságot követett el.

Az utóbbi években a Laudani klán fő tevékenysége a zsarolás és a kábítószer-kereskedelem volt. Catania egész térségének vállalkozóitól és kereskedőitől védelmi pénzt szedtek. Ha valaki megtagadta, erőszakkal kényszerítették fizetésre. A hatóságok kiemelték, hogy a klán elleni nyomozás során a védelmi pénzre kényszerített cég- és bolttulajdonosok egyike sem mert együttműködni az ügyészséggel Laudaniék bosszújától tartva.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása