Fogságba kerültek a halászok

PR, 2012. május 17., csütörtök 10:07, frissítve: csütörtök 10:07
Egy észak-koreai hadihajó fegyveresei kínai halászhajók 29 fős legénységét tartják fogva, és szabadon engedésükért pénzt követelnek. A halászokat május 8-án a Sárga-tengeren fogták el – számolt be csütörtökön a kínai média.

Az egyik hajó kapitánya a fogva tartók telefonjáról kezdeményezett hívás során hajója tulajdonosának kedden elmondta, hogy fegyveres fogva tartóik között kínaiak is vannak, s hajónként 300 ezer jüant (11 millió forint) követelnek. Az akciót állítólag egy észak-koreai ágyúnaszáddal hajtották végre; a legénységet egy szűk kabinba zsúfolták be, az ételt – a beszámoló szerint – megvonták tőlük.

Az összeg kifizetését a Lianoning tartományi vállalatok nem tudják vállalni, s ezért fordultak a sajtóhoz. A kínai külügyminisztérium illetékese az egyik vidéki napilapnak azt nyilatkozta, hogy egyelőre az információk megerősítésén, a valós történések kiderítésén dolgoznak.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása