Forradalommal fenyegetőznek

BL, 2012. április 15., 19:33, frissítve: hétfő 08:30
Az egyiptomi Muzulmán Testvériség második számú vezetője azzal fenyegetőzött vasárnap, hogy ismét az utcákra viszik a népet, ha kizárják őt az elnökválasztásból.

Az országos választási bizottság szombaton jelentette be, hogy másokkal együtt Hairat as-Sater üzletember sem lehet hivatalos elnökjelölt, mert nem felel meg minden követelménynek. A húsz induló közül tízet zárt ki a bizottság.

As-Sater a testvériség honlapján azt üzente, hogy „visszatérnek az utcákra, és befejezik a forradalmat”. „Készek vagyunk még magasabb árat fizetni a haza szabadságáért, azért, hogy megakadályozzuk a régi gárdát a korrupt rendszer újjászervezésében” – írta. A befolyásos üzletember kampánystábja fellebbezésre készül. As-Satert ezért zárták ki az elnökjelöltek közül, mert a Mubarak-rendszer bukása után kihirdetett amnesztia nem engedélyezi számára közhivatal viselését.

As-Sater üzenetében amúgy „abszolút támogatásáról” biztosította a Muzulmán Testvériség másik – állva maradt – elnökjelöltjét, akit pontosan erre az esetre számítva indított az iszlamista mozgalom. Az illető, Mohamed Murszi a pillanatnyi helyzetben a választás nagy esélyese.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása