Forrongás a fővárosban – több száz embert állítottak elő + Képriport

PR, 2012. május 6., 17:55, frissítve: hétfő 08:57
Legalább kétszáz tüntetőt – közöttük Borisz Nyemcov, Szergej Udalcov ellenzéki vezetőket és Alekszej Navalnij bloggert – előállított a rendőrség vasárnap a Vlagyimir Putyin elnök beiktatása előtti napon tartott moszkvai tüntetésen – közölte az orosz televízió.

A belügyminisztérium moszkvai főosztályának közlése szerint négy rendőr megsérült, amikor Moszkva központjában tüntetők megpróbálták áttörni a rendőrkordont. Az orosz főváros belső részén több ezer ember gyűlt össze vasárnap, hogy egy nappal Vlagyimir Putyin elnöki beiktatása előtt tiltakozzon az ellenzékiek szerint a választásokon elkövetett csalások miatt.

A résztvevők számáról a hírügynökségek különböző adatokat közöltek, de a beszámolók megegyeztek abban, hogy a megmozdulás közel sem volt akkora, mint a téli tüntetések, amelyeken néha több mint százezer ember is megjelent. A vasárnap tiltakozók a Kremllel átellenben, a Moszkva folyó déli partján gyűltek össze, miután átjutottak a szigorú rendőri ellenőrzésen.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása