Gránátok robbantak a templomban

TK, 2012. július 1., 15:37
Legkevesebb 10 ember életét vesztette és több mint 40-en megsebesültek vasárnap két kenyai templomban, amelyekben több gránát robbant fel.

A kenyai rendőrség közlése szerint a merényletek szinte egy időben történtek az ország északi részén fekvő Garissa városában. A településen egy jelentős katonai támaszpont található, ahonnan rendszeresen csapatokat vezényelnek Szomáliába, hogy szembeszálljanak az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez köthető felkelőkkel.

Az elmúlt hetekben több hasonló merénylet történt az afrikai országban. A támadások megszaporodtak azóta, hogy Kenya katonákat küldött Szomáliába az al-Kaidához közel álló lázadók üldözésére. A múlt vasárnap robbanás volt az Indiai-óceán partján fekvő Mombasa városában, ahol egy bárra dobtak kézigránátot. Egy ember meghalt, többen megsebesültek.

Garissa 100 kilométerre található Dadaab menekülttábortól, ahol a napokban fegyveresek elraboltak négy segélymunkást és megölték sofőrjüket. Ez volt az első eset, hogy a kenyai katonák szomáliai bevetése óta az országban külföldieket raboltak el.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása