Gránátok robbantak a templomban

TK, 2012. július 1., 15:37
Legkevesebb 10 ember életét vesztette és több mint 40-en megsebesültek vasárnap két kenyai templomban, amelyekben több gránát robbant fel.

A kenyai rendőrség közlése szerint a merényletek szinte egy időben történtek az ország északi részén fekvő Garissa városában. A településen egy jelentős katonai támaszpont található, ahonnan rendszeresen csapatokat vezényelnek Szomáliába, hogy szembeszálljanak az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez köthető felkelőkkel.

Az elmúlt hetekben több hasonló merénylet történt az afrikai országban. A támadások megszaporodtak azóta, hogy Kenya katonákat küldött Szomáliába az al-Kaidához közel álló lázadók üldözésére. A múlt vasárnap robbanás volt az Indiai-óceán partján fekvő Mombasa városában, ahol egy bárra dobtak kézigránátot. Egy ember meghalt, többen megsebesültek.

Garissa 100 kilométerre található Dadaab menekülttábortól, ahol a napokban fegyveresek elraboltak négy segélymunkást és megölték sofőrjüket. Ez volt az első eset, hogy a kenyai katonák szomáliai bevetése óta az országban külföldieket raboltak el.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása