Gyermek volt az öngyilkos merénylő

HF

2012. július 13., péntek 22:00

Öngyilkos merényletben meghalt öt ember pénteken egy északkelet-nigériai mecsetben – közölte a hadsereg. Ebben a térségben a Boko Haram nevű iszlamista lázadószervezet rendszeresen követ el támadásokat.

A merényletet Maiduguri város központi mecsetében követték el. A robbanásnak hat sebesültje is van – közölte egy katonai szóvivő. Sértetlenül vészelte át a támadást Borno szövetségi állam kormányzóhelyettese és az állam vallási elöljárója, akik szintén jelen voltak a pénteki imán. A kormányzóhelyettes újságíróknak úgy nyilatkozott: a körülbelül 15 éves merénylő pokolgépe felrobbantása előtt éppen ő és a vallási elöljáró között préselte át magát.

A Boko Haram csak idén már több száz ember halálát okozta. Célja, hogy kiszakítson egy részt az országból, és ott iszlám államot hozzon létre. Szakértők szerint ezt vallási ellentétek szításával akarja elérni.

A szervezet általában kormánytisztviselők, vallási vezetők, vallási helyek, általában keresztény templomok ellen követ el támadást az ország középső és északi részén.

A csaknem 150 milliós Nigéria a kontinens legnépesebb országa és legnagyobb kőolajtermelője.

Forrás: MTI

x
Rendkívüli hír