Négyen vehettek részt a mészárlásban

BL

2012. május 3., csütörtök 12:37

Bűnvádi feljelentést tettek a macedón hatóságok öt személy ellen, akiket terrorizmus vádjával fogtak el néhány nappal ezelőtt, mert azzal gyanúsítják őket, hogy közük van ahhoz a gyilkossághoz, amelyben öt macedónt öltek meg egy tó mellett Szkopje közelében – adta hírül a belgrádi média.

Macedóniában néhány nappal ezelőtt egy radikális iszlám csoport húsz tagját vették őrizetbe, azzal gyanúsítva őket, hogy közük van az április 12-én elkövetett ötös gyilkossághoz, amelynek áldozata négy tizenéves fiú és egy idősebb férfi volt. A gyanúsítottak közül szerdán öt személy ellen indítottak bűnvádi eljárást, amelyben három személyt azzal vádolnak, hogy részt vettek a mészárlásban, ketten pedig a tettesek szökését szervezték meg.

Gordana Jankulovszka macedón belügyminiszter nem akart nyilatkozni a gyanúsítottak nemzeti hovatartozásáról. Arról sem, hogy a házkutatáskor a rendőrség a Koszovói Felszabadítási Hadsereg (UCK) propagandaanyagait és egyenruháit, valamint fegyvereket talált.

A macedón belügyminiszter szerdán csak azt mondta el, hogy az április 12-i gyilkosság elkövetői korábban Afganisztánban és Pakisztánban harcoltak a NATO vezette nemzetközi csapatok ellen. Két, terrorizmussal gyanúsított személy még szökésben van, egyikükről feltételezik, hogy részt vett a gyilkosságok elkövetésében – tette hozzá Jankulovszka.

Forrás: MTI