Harmincnál több halottat hozott a szombat

NT, 2012. április 29., 13:50
Legkevesebb 32 halottjuk volt az erőszakcselekményeknek szombaton Szíria-szerte: 22 civilt öltek meg a kormányerők, és tíz dezertőr vesztette életét a hadsereggel vívott harcokban – közölte vasárnap az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

A civilek különböző tartományokban estek áldozatul: nyolcan a középső Hamában és Homszban, hárman az északnyugati Idlíbben, a török határ közelében, négyen az északi Aleppóban, szintén négyen Damaszkusz körül és egy ember az északkeleti Rakában.

A tíz dezertőr Damaszkusz régiójában esett el – tette hozzá a brit központú szervezet, amely szerint összecsapások voltak lázadók és katonák között a part menti Latakia közelében is.

Az országban lévő ENSZ-megfigyelők pénteken Homsz város ostromlott Haldíja negyedébe látogattak el.

Forrás: MTI
hirdetés
1 órája
3 órája
  •  1
12:22
  •  7
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása