Három hegymászóval végzett az ítéletidő

TT, 2012. május 21., hétfő 10:45, frissítve: hétfő 10:51
Legalább három hegymászó meghalt szombaton, amikor a Mount Everest csúcsáról ereszkedtek lefelé, két társukat pedig még keresik a hegyimentők – közölték a nepáli hatóságok hétfőn.

A nepáli hegymászási hivatal egyik munkatársának, Gyanendra Shresthának a nyilatkozata szerint egy német, egy nepáli születésű kanadai és egy koreai állampolgár vesztette életét szombaton. Az időjárás pénteken és szombat reggel még kedvező volt, de később szélvihar tört ki a 8850 méter magas hegy csúcsának közelében – mondta Shrestha, aki az alaptáborban várja a további információkat.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása