Három tonna kokaint vitt a hajó

WA

2012. augusztus 16., csütörtök 02:55

Három tonna kokaint foglalt le a spanyol rendőrség egy kereskedelmi hajón Spanyolország déli partja közelében, harmincegy embert őrizetbe vettek kábítószer-kereskedelem gyanújával – jelentette be szerdán a madridi belügyminisztérium.

A rendőrség hétfőn Cádiz kikötővárostól mintegy 80 kilométernyire szállt fel az SV Nikolay nevű hajó fedélzetére, és több mint 100 zacskó kokaint lefoglalt. Ezzel egy időben őrizetbe vették a kábítószer-szállítás megszervezőit, illetve azokat is, akiknek a küldeményt szánták. A szállítmányt Dél-Amerikában rakodták be bolgár állampolgárok – közölte a minisztérium, de azt nem árulta el, melyik latin-amerikai országról van szó.

A rendőrség a hajó fedélzetén őrizetbe vett 21 bolgár állampolgárt. Az üggyel kapcsolatban emellett Madridban hat kolumbiait, az északkelet-spanyolországi Galíciában pedig négy spanyolt tartóztattak le.

Spanyolországon keresztül érkezik Európába a legtöbb latin-amerikai kokain és marokkói kannabisz (indiai kender). A rendőrség rendszeresen koboz el nagy mennyiségű kábítószer-szállítmányokat.

Forrás: MTI