Háromszáz fogoly szökött a börtönből + Videó

TK, 2012. április 15., 09:42, frissítve: 15:40
Több mint háromszáz fogoly szökött meg vasárnap hajnalban egy börtönből Pakisztán északnyugati részén, miután több tucat iszlamista fegyveres gránátvetőkkel és kézi fegyverekkel megtámadta a létesítményt – közölte egy magas rangú rendőrtiszt.

A szökött foglyok egy része radikális iszlamista.

A Bannu város börtöne ellen intézett támadás elkövetőjeként a vallási fanatikus afganisztáni muzulmán tálib mozgalom jelentkezett. Egy tálib szóvivő azt állította, több száz társukat szabadították ki.

Megostromolták a börtön, több száz rab szökésben

Amennyiben valóban a tálibok szabadították ki a foglyokat, az nagy csapás lehet a pakisztáni biztonsági erők számára, amelyek az utóbbi időben azt állították, csatákat nyertek a tálibokkal szemben.

A pakisztáni tálibok korábban öngyilkos merényletek és egyéb támadások egész sorozatát követték el, hogy megdöntsék az Egyesült Államok támogatását élvező iszlámábádi kormányt.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása