Helikopterekkel mentették ki a síelőket

BL, 2012. április 9., hétfő 14:46, frissítve: hétfő 14:46
Helikopterekkel mentették ki egy drótkötélpálya elakadt kabinjának utasait a svájci St. Moritz üdülőváros közelében, Graubünden (Grisons) kantonban.

A Diavolezza (Kisördög) nevű drótkötélpálya egy kabinja egyelőre ismeretlen műszaki okból akadt el vasárnap félúton egy 3000 méter magasan fekvő síparadicsom felé. Mivel a gondolát nem sikerült újraindítani, annak 75 utasát, köztük gyerekeket és időseket helikopterekkel szállították biztonságos helyre.

A több helikopterrel végrehajtott mentőakció több mint két órát vett igénybe. A többnyire síelőkből álló utasok közül senki sem sérült meg.

A több mint 30 éves Diavolezza-drótkötélpályát éppen a 2011/12-es szezonra újították fel és modernizálták. A meghibásodás okát egyelőre nem találják.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása