Hiába küzdöttek az önégető tibeti életéért

TT, 2012. március 28., szerda 15:45
Belehalt égési sérüléseibe az a tibeti férfi, aki a hét elején a kínai államfő indiai látogatása elleni tiltakozásul gyújtotta fel magát Újdelhiben – közölte szerdán egy tibeti aktivista.

A 27 éves tiltakozó, Dzsampa Jesi az indiai parlament közelében tartott Kína-ellenes megmozduláson vett részt. Miközben egy szónok a tömeghez beszélt, ő lángra lobbantotta magát. A hatóságok nagyon súlyos állapotban szállították kórházba. Az orvosok két napig küzdöttek az életéért.

Halálát azzal egy időben jelentették be, hogy Hu Csin-tao (Hu Jintao) kínai elnök Újdelhibe érkezett, hogy részt vegyen a legnagyobb fejlődő országokat tömörítő BRICS-csoport (Brazília, Dél-Afrika, India, Kína és Oroszország) csúcsértekezletén.

A kínai uralom ellen tavaly márciusban kirobbant újabb tiltakozások kezdete óta mintegy harminc tibeti gyújtotta fel magát.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása