Hivatalos és végleges: a Saab halott

Automobil, 2011. december 19., hétfő 10:18, frissítve: kedd 18:15
Nincs tovább, a Saab hétfőn csődöt jelentett, menthetetlen az autógyártó.

Sokáig tartott a Saab haláltusája, de a vezetőség hétfőn végérvényesen feltette a kezét. Victor Müller vezérigazgatónak nincs több B terve, a Saab elbukott, nagyrészt a korábbi tulajdonos General Motors miatt.
Saab


Miután a cég jelezte, hogy soha, semmilyen feltételekkel nem járul hozzá a Saab és egyes technológiái kínai kézbe kerüléséhez, a befektetőjelölt Youngman jelezte, hogy nem áll módjában folytatni a márka megmentését.

További támogatás nélkül a Saab működése fenntarthatatlan, az igazgatótanács ezért úgy döntött, hogy a hitelezők érdekében csődöt jelent. A bíróság valószínűleg jóváhagyja a Saab beadványát, a felszámolóbiztost is várhatóan gyorsan kijelöli. Véget ért egy történet.

Forrás: Automobil
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása