Hol itt a megszorítás? Dőzsölnek a görög képviselők

MNO-GB

2011. október 10., hétfő 11:54

Nagy lábon élnek a görög honatyák. Miközben az unió tárgyalásokat folytat az ország vezetésével a legújabb mentőcsomag feltételeinek teljesítéséről, a képviselők majd 9000 eurót tesznek zsebre havonta.

Egy görög parlamenti képviselő 778 euró havi kiegészítő pótlékot kap a képviselői iroda fenntartására, emellett karácsonyi pótlékként 500 euró, a szabadság támogatására 250 euró illeti meg. A honatyák 3500 eurót kapnak vonalas és mobiltelefon-használatra, a parlamenti bizottságokban való részvételért pedig 150 euró jár nekik. Ingyenesen használhatják a tömegközlekedést, évente hatvanszor repülhetnek ingyenesen.

A görög képviselők mindegyikének lízingelnek egy személyautót, ha nyáron üléseznek, ezt külön megfizetik nekik. 1000 euró havi pótlék illeti meg őket saját otthonban, vagy hotelban való megszállásért, hivatalos útjukon 150 eurós napidíjat kapnak. Házépítéshez kamatmentes kölcsönt vehetnek fel, ezenfelül minden 65 év feletti képviselő jogosult a nyugdíjra és a képviselői kedvezményes étkezésre. A politikusok adott kerteken túl visszautasíthatják a vagyonbevallást.

Mindent egybevetve, egy görög képviselő havonta 8594 eurós parlamenti jövedelemmel büszkélkedhet.

Forrás: fenet