Hollande váratlan látogatást tett

WL, 2012. május 25., péntek 08:01, frissítve: péntek 13:36
Előre be nem jelentett látogatásra, váratlanul Kabulba érkezett péntek reggel François Hollande újonnan megválasztott francia elnök, aki néhány órás ott-tartózkodása alatt felkeresi az Afganisztánban szolgálatot teljesítő francia katonákat – jelentette a helyszínről az AFP tudósítója.

Hollande-ot elkísérte útjára a védelmi és a külügyi tárca vezetője, illetve a francia hadsereg vezérkari főnöke.

François Hollande, akit május 6-án választották meg Franciaország elnökévé, úgy döntött, hogy tartva magát kampányígéretéhez, felgyorsítja a francia csapatok kivonását Afganisztánból, és a folyamat a tervezettnél egy évvel korábban, már az idei év végére befejeződik. Állítólag azért érkezett most Afganisztánba, hogy személyesen fejtse ki az ott szolgáló francia katonáknak, miért határozott így.

Hollande váratlan látogatást tett

Angela Merkel német kancellár szerint a nemzetközi erők afganisztáni küldetését közösen kell befejezni. Bővebben>>>Afganisztánban jelenleg 3350 francia katona teljesít szolgálatot. Az amerikaiak vezette invázió kezdete, 2001 óta közülük 83-an estek el.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások - 2 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása