Húszezer FBI-alkalmazott adatait lopta el egy hekker

RZ

2016. február 9., kedd 16:34

Mintegy 20 ezer FBI-, és több mint kilencezer nemzetbiztonsági alkalmazott nevét, beosztását és elérhetőségeit szerezte meg egy hekker, a kilencezer nemzetbiztonsági alkalmazott adatait pedig állítólag már nyilvánosságra is hozta – írja a Motherboard, amelynek névtelenül maga a bűnöző számolt be nagy fogásáról.

A hekkertámadásról az oldal még vasárnap számolt be, a nemzetbiztonsági alkalmazottak adatait pedig mára nyilvánosságra is hozták, palesztinokat támogató jelszavakkal tarkítva. A Motherboardnál kipróbálták egyébként jó néhány adat valódiságát, és sikerrel is jártak: egy adott telefonszámon például az vette fel a telefont, akihez a hekker a számot adta.

A kiberbűnöző állítólag az igazságügyi minisztérium egyik alkalmazottjának e-mail fiókját használta arra, hogy hozzáférjen titkos információkhoz. Saját bevallása szerint 200 gigabyte-nyi adatot sikerült ellopnia. Beszámolt arról is: katonai e-mail fiókokhoz és hitelkártyaszámokhoz szintúgy hozzáfért, de arról nincs hír, hogy ezekkel eddig bármit is kezdett volna.