Ilyet még sohasem csináltak Törökországban

TK, 2012. május 8., kedd 20:41
Törökország első ízben fog elfogadni a menekültek és a bevándorlók helyzetét szabályozó törvényt azzal a céllal, hogy megfeleljen az Európai Unió előírásainak – közölte kedden a Hürriyet című török napilap hírportálja.

A parlamenthez múlt héten benyújtott törvényjavaslatot a civil társadalom és az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága is üdvözölte. A jogszabály a menekültek és menedékkérők egészségügyi ellátáshoz, oktatáshoz és jogi tanácsadáshoz való jogait terjeszti ki.

A világszervezet Menekültügyi Főbiztossága jelentős előrelépésként értékelte a tervezetet, jóllehet Törökország az Európán kívül érkezőktől továbbra is megtagadhatja a menekültstátus megadását. A főbiztosság tisztségviselője úgy fogalmazott; Törökország akkor oldja majd fel ezt a korlátozást, amikor elérkezettnek látja rá az időt.

A Közel-Keletről, Afrikából és Ázsiából érkező nagyszámú menekülttől tartva Törökország az Európán kívüli személyeknek jelenleg csak átmeneti menedékjogot biztosít. A kelet felől érkező menedékkérők az új törvénytervezet szerint sem számíthatnak arra, hogy a hatóságok megadják nekik a menekültstátust.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása