Isten fizesse meg

Imával rendezi adósságát egy orosz egyházmegye

MTI, 2016. február 12., péntek 19:58
A felperesek jó egészségéért elmondott imákkal rendezi adósságát egy kifizetetlen számlák miatt beperelt orosz egyházmegye.

A Znak című hírportál beszámolója szerint a Nyizsnyij Novgorod-i ortodox egyházmegye 916 ezer rubel (3,2 millió forint) értékű munkálatokat végeztetett el az Era nevű építőipari vállalattal, ám végül csak az összeg felét fizette ki, így a cég jogi útra terelte az ügyet.

Az egyházmegye szerencséjére azonban a vállalat tulajdonosai vallásos emberek, és a két félnek sikerült peren kívül megegyeznie, amelynek értelmében a cég több mint 300 ezer rubelnyi adósságtól hajlandó eltekinteni imádságokért cserébe. A portál szerint precedensértékű megállapodás született.

Az egyházmegye jogi illetékeseinek elmondása szerint az ötlet maguktól a felperesektől származik, akik még az imádság szövegét is megfogalmazták. Az Era munkatársa, Andrej Lepusztyin szerint a vállalat tulajdonosai nem fogják ellenőrizni, hogy az egyházmegye miként teljesíti a megállapodás rá eső részét.

„Mindannyian tiszteljük az egyházmegyét, és mindannyian ortodox hívők vagyunk. Ugyanakkor az ő lelkiismeretüket fogja terhelni, ha nem teljesítik a megállapodást, de bízunk bennük, és igazság szerint már érezzük is az imáik jótékony hatását” – fogalmazott Lepusztyin.

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása