Íme Putyin első dekrétuma

LM, 2012. május 7., hétfő 19:50
Moszkva szorosabb kapcsolatokra törekszik az Egyesült Államokkal, de nem fogja tűrni, hogy beavatkozzanak az ügyeibe, s „szilárd garanciákat” akar arra, hogy a tervezett kelet- és délkelet-európai rakétapajzs nem irányul Oroszország ellen – szögezte le az a dekrétum, amelyet Vlagyimir Putyin elnök írt alá hétfőn.

Putyin az orosz külpolitikai prioritásokat átfogó dekrétumban foglalta össze néhány órával az után, hogy hat évre beiktatták az orosz államfő hivatalába.

Moszkvában vasárnap az utcára vonultak az emberek: hivatalos adatok szerint legalább 250, más közlések szerint négyszáz tüntetőt állítottak elő a Putyin-ellenes tüntetésen.

A rakétapajzs ügye a leginkább vitatott katonapolitikai kérdés Oroszország és a NATO között. Fogh Rasmussen, a szervezet főtitkára a múlt héten hangsúlyozta, hogy a rendszer az Irán felől érkező esetleges rakétacsapások kivédését szolgálja. A közelmúltban került sor a Nemzetközi Rendészeti Akadémián A NATO és Oroszország című konferenciára, melyről lapunk is beszámolt.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása