Informálta a CIA-t – tizenhárom évet kapott

PR, 2012. február 10., péntek 14:46, frissítve: péntek 14:46
Tizenhárom évi börtönbüntetésre ítélték az északnyugat-oroszországi Pleszeck űrközpontjának egy főmérnökét, mert titkos információkat adott át az amerikai Központi Hírszerző Ügynökségnek (CIA) az orosz hadászati rakétákról.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) pénteken kiadott közleménye szerint Vlagyimir Nyesztyerec alezredes „elismerte bűnösségét abban, hogy díjazás ellenében államtitkot jelentő információkat adott át a legújabb generációs orosz hadászati rakétákról”. Rangjától megfosztották, a büntetést szigorított fegyintézetben kell letöltenie.

Dmitrij Medvegyev orosz államfő a héten bejelentette, hogy az orosz titkosszolgálatok tavaly 199 kémet lepleztek le, köztük orosz állampolgárokat. „E számok mutatják, hogy a külföldi titkosszolgálatok tevékenysége nem gyengül, ellátják feladatukat – mondta az elnök. – Érdekli őket a gazdasági életünk, a belpolitikánk és egy sor más dolog.”

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása