Irán már az Egyesült Arab Emírségekkel is „összebalhézott”

WL, 2012. április 19., csütörtök 10:44
Irán kész fegyveres akciót indítani az Abu-Músza-szigetért, amely fennhatósága alatt van, de igényt tart rá az Egyesült Arab Emírségek is.

A Perzsa-öbölben, a Hormuzi-szoros közelében lévő Abu-Músza-szigeten a múlt héten tett látogatást Mahmúd Ahmedinezsád iráni elnök, amit az Öböl menti Együttműködési Tanács (CCG) provokációnak minősített.

Ahmad Reza Purdasztán tábornok, az iráni szárazföldi erők parancsnoka az állami televízió internetes felületén csütörtökön megjelent nyilatkozatában közölte: ha a diplomáciai erőfeszítések nem vezetnek eredményre, a hadsereg kész szembeszállni a stratégiai fontosságú sziget nyugalmát megzavaró féllel.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása