Ismét őrizetbe vehet a katonai rendőrség

PR, 2012. június 14., csütörtök 08:46, frissítve: csütörtök 08:48
Az egyiptomi igazságügyi minisztérium ismét engedélyt adott a katonai rendőrségnek és a katonai titkosszolgálatnak, hogy civileket vegyenek őrizetbe.

A két szervezet a rendkívüli helyzet május végi felfüggesztésével vesztette el az erre vonatkozó jogosítványát, amelyet az igazságügyi minisztérium szerdai döntése alapján az új alkotmány elfogadásáig most ismét gyakorolhat. A lépésre a katonai igazságszolgáltatás vezetője szerint azért volt szükség, hogy továbbra is bevethessék a hadsereget a rend biztosítására.

A döntés azonban nemtetszést válthat ki az ellenzékben, amely már régóta azt veti a kormányzó hadsereg szemére, hogy saját érdekeinek biztosítására visszaél hatalmával és elárulta a Hoszni Mubarak fémjelezte rezsim elleni népfelkelést.

Mint azt megírtuk, Hoszni Mubarak egészségi állapota kedden stabilizálódott, de ügyvédje egy televíziós nyilatkozatában azt állította: a volt egyiptomi elnök attól fél, hogy az őt kezelő orvosok meg akarják ölni.


Az Egyiptomban május 31-én felfüggesztett rendkívüli állapotot – amely a biztonsági erőknek lehetővé tette, hogy ellenzékieket vegyen őrizetbe és tartóztasson le – a Szadat elnök elleni 1981-es merényletet követően léptették életbe.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása