Ismét randevúzik Merkel és Hollande

WA

2012. június 23., szombat 21:59, frissítve: vasárnap 14:25

Újabb kétoldalú találkozóra kerül sor a német kancellár és a francia elnök között – jelentette be szombat délután a berlini kancellári hivatal.

A közlemény szerint Angela Merkel jövő szerdán – ezúttal Párizsban – találkozik Francois Hollande-dal, akivel az Európai Unió másnap kezdődő csúcsértekezletének témáiról tárgyal. Ez lesz kettejük második kétoldalú találkozója. Az új francia elnök ugyanis már május 15-ei beiktatásának napján ellátogatott Berlinbe.

A német–francia együttműködés kulcsfontosságú az euróválság megoldása érdekében. Megfigyelők szerint a mindenekelőtt a takarékosságot és a költségvetési fegyelmet hangsúlyozó Merkel kancellár, valamint az elsősorban gazdasági növekedési ösztönzőket sürgető Hollande elnök álláspontja az elmúlt időszakban némileg közeledett egymáshoz.

A német kancellár és a francia elnök pénteken Rómában egy négyoldalú tanácskozás keretében találkozott egymással. Az olasz fővárosban Mario Monti miniszterelnök meghívására olasz-német-francia-spanyol csúcstalálkozót tartottak. A résztvevők az euró melletti kiállást és az európai gazdasági növekedést fogalmazták meg fő célként az Európai Unió csúcstalálkozója előtt, és egy 130 milliárd eurós gazdasági csomagra tettek javaslatot.

Forrás: MTI