Izrael börtönbe vágná az illegális bevándorlókat + Videó

NT, 2012. május 24., csütörtök 14:10, frissítve: csütörtök 15:34
Rács mögé kell tenni minden illegális afrikai bevándorlót – jelentette ki Éli Jisáj izraeli belügyminiszter csütörtökön, egy Tel-Avivban lezajlott heves idegenellenes tüntetés másnapján.

„Ezeket az illegális bevándorlókat rács mögé kell tenni idegenrendészeti központokban, aztán hazaküldeni, mert csak jönnek és elveszik az izraeliek munkáját, és meg kell védeni Izrael állam zsidó jellegét” – mondta a miniszter a katonai rádióban.

Mint az MNO korábban beszámolt róla, egy korábban elfogadott – a kritikusai által alkotmányellenesnek tartott – törvény értelmében akár életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhetnek ezentúl Izraelben tulajdon elleni bűncselekményt elkövető bevándorlókat, illetve vádemelés nélkül három évig fogva tarthatják őket.


Benjamin Netanjahu is felhívta vasárnap a figyelmet arra, hogy a zsidó államba Afrikából illegálisan bevándorlók özöne komoly veszélyt jelent. Netanjahu akaratát egy 160 milliós programmal is nyomatékosította – a kerítésépítési munkálatokkal az afrikaiak mellett az iszlamistákat is távolt tartanák.

Szerda este mintegy ezer izraeli tüntető vonult fel Tel-Aviv déli részén „Szudánba a szudániakkal!” kiáltásokkal, becsmérelve az idegeneket védő „balos széplelkeket”. Miki Rózenfeld, a rendőrség szóvivője csütörtökön közölte, hogy őrizetbe vettek 17 embert bevándorlók boltjainak és autóinak megrongálása gyanújával.

Forrás: MTI,MNO
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés