Izrael megosztott, az USA-ban választanak: nem lesz háború

WL, 2012. április 30., hétfő 18:30, frissítve: kedd 08:08
„Jelentősen csökkent” annak az esélye, hogy a közeljövőben katonai konfliktus törjön ki az iráni nukleáris program miatt – írta hétfőn amerikai hivatalos személyekre és elemzőkre hivatkozva a The New York Times (NYT).

A lap szerint a szankciók megszigorításának veszélye arra késztette Teheránt, hogy megpróbáljon rugalmasabb taktikát alkalmazni az Egyesült Államokkal és a más hatalmakkal folytatott egyezkedésben, a közvetlen tárgyalásokhoz való visszatérés pedig mindkét oldalon lecsendesítette a leghevesebb nyilatkozatokat.

A NYT rámutatott, hogy Izraelben a növekvő megosztottság jelei mutatkoznak a politikai vezetés, illetve a katonai és a hírszerzési vezetők között abban a kérdésben, hogy bölcs döntés lenne-e megtámadni Iránt. A Fehér Ház pedig a választási évben elejét akarja venni minden olyan konfliktusnak, amely megzavarhatná a globális olajpiac működését.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása