Jót mulattak az alelnökön

PR, 2012. május 9., szerda 00:56, frissítve: szerda 09:15
Nagy derültséget kiváltva keresztet vetett Joe Biden amerikai alelnök több száz ortodox rabbi előtt kedden.

A ballépéseiről és rosszul időzített nyilatkozatairól (is) híres Biden a Rabbinusi Gyülekezet nevű, a zsidó vallás ortodox koncepcióját védelmező szervezet éves kongresszusán vett részt Atlantában.

Az alelnök felszólalását felvezetve egy rabbi megemlítette, hogy Biden 36 éven át képviselte a szenátusban Delaware államot. E szavaknál a gyakorló katolikus Biden keresztet vetett, egy pillanatra összekulcsolta kezeit és az égre emelte tekintetét. Az ABC televízió honlapján látható felvételek szerint mozdulataival Biden derültséget keltett a rabbik körében.

Biden már azelőtt is, hogy Barack Obama alelnöke lett, arról volt híres, hogy hajlamos vulgárisan beszélni. Amikor Obama 2010 márciusában a Fehér Házban tartott ünnepségen aláírta az egészségügyi reformtörvényt, Biden azt súgta az elnök fülébe, hogy „ez kurva nagy dolog”.

A nem éppen a sajtó nyilvánosságának szánt szavak akkor csúsztak ki Joe Biden száján, amikor emelkedett hangulatban dicsérte elnökét, majd miközben kezet fogott vele és mosolyogva átadta neki a mikrofont, az idézett mondatot súgta a fülébe. A gond csak az volt, hogy mindez bekapcsolt mikrofon előtt történt, és a szemfüles ellenzéki média a sajtóesemény felvételéből kihámozta Biden alig, de tisztán hallható szavait.

Forrás: MTI
hirdetés
20:29
18:55
  •  2
18:30
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása