Civil is meghalt a légitámadás során

WA

2011. december 9., péntek 07:49

Újabb csapásokat mért az izraeli légierő péntekre virradóra gázai övezeti célpontokra, s a légitámadásokban legalább egy polgári személy meghalt, 25 ember pedig – köztük egy gyermek – megsebesült – közölték palesztin kórházi források.

A Hamász radikális palesztin szervezet ellenőrizte Gázai övezetben több célpontot – kiképzőtáborokat – támadtak izraeli harci gépek.

Palesztin mentőegységek közlése szerint az egyik támadás következtében kigyulladt és romba dőlt egy a táborral szomszédos ház, itt egy idős, 65 éves civil meghalt. A tűz más épületekre is átterjedt, s több házat számos repesztalálat is ért. A 25 sebesült között nyolc nő és egy gyermek is van palesztin források szerint.

A gázai hatóságok közlése szerint az övezet déli részén található egyik Hamász-tábort is bombázták az izraeli harci gépek, de itt senki sem sebesült meg.

Az izraeli hadsereg egy szóvivője megerősítette a péntek hajnali légitámadások tényét, azt hangsúlyozva, hogy az akció válasz volt a Gázai övezetből izraeli területekre csütörtökön kilőtt rakétákra. A szóvivő szerint a harci gépek „terrorista tevékenység központjait” támadták a Gázai övezetben. Az izraeli közszolgálati (katonai) rádió szerint hét lövedék csapódott be dél-izraeli területekre, az előző, még csütörtöki izraeli légitámadást követően.

Forrás: MTI