Ki lehet utasítani a hitszónokot

WA, 2012. május 9., szerda 23:41
Az Emberi Jogok Európai Bírósága szerdai ítéletével megnyitotta az utat Abu Qatada szélsőséges hitszónok Nagy-Britanniából történő kiutasítása előtt.

A strasbourgi bíróság elutasította az iszlamista hitszónok fellebbezését, amellyel meg akarta akadályozni, hogy kitoloncolják Jordániába. Abu Qatada hat évet töltött börtönben, és 2001 óta vív jogi küzdelmet a brit hatóságok kiutasítási törekvésével. Spanyol és brit bíróságok véleménye szerint ő az al-Kaida terrorszervezet egyik vezető európai személyisége.

A brit hatóságok a múlt hónapban ismét őrizetbe vették Qatadát abban a hitükben, hogy ügyvédei túllépték a fellebbezés törvényes határidejét. Ám a strasbourgi ítélet most azt is kimondja, hogy London a megengedettnél 24 órával előbb lépett, így a hatóságoknak elölről kell kezdeniük a kitoloncolási eljárást. Megfigyelők szerint a Jordániába történő kiutasítás – amelyre London 2001 óta vár – néhány hónapon belül megtörténhet.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása