Kínai halászokat vettek őrizetbe

TK, 2012. április 30., hétfő 13:13
A dél-koreai parti őrség őrizetbe vett kilenc kínai halászt, miután utóbbiak megtámadták és megsebesítették a hajójukat ellenőrzés céljából feltartóztató dél-koreai hivatalos személyeket.

A parti őrség hétfői közlése szerint a négy hivatalnok illegális halászat gyanúja alapján lépett a Sárga-tengeren tartózkodó kínai halászhajó fedélzetére. A halászok furkósbotokkal és egyéb eszközökkel támadtak rájuk. Ennek során egy dél-koreai a tengerbe esett, de végül kimentették. Három társa az ütlegek következtében a fején, karján és a lábán sérült meg. Őket helikopterrel szállították kórházba. A kilenc kínai halászt, akik megpróbáltak elmenekülni, őrizetbe vették és a parti őrség támaszpontjára szállították.

Korábban a szöuli kormány felszólította Kínát, hogy határozottabban lépjen föl az illegális halászat ellen. A demars előzményeként tavaly decemberben egy kínai halász megölte a dél-koreai parti őrség egy tagját. A halászt 30 évi börtönre ítélték.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása