Kirúgták, mert nem viselte a fejkendőt

TT, 2012. május 23., szerda 22:59
Jordániában elbocsátottak egy keresztény banki alkalmazottat állásából, mert az intézet öltözködési előírásait figyelmen kívül hagyva nem viselt fejkendőt – mondta el szerdán a bank egyik szóvivője.

„A bank nemrég módosított a munkaruházatra vonatkozó szabályzaton, és a változtatás nyomán megkövetelt egyenruha részeként nők számára kötelezővé tette a fejkendő viselését tekintettel arra, hogy iszlám intézményről van szó” – magyarázta Imán Afáne. Mint mondta, a Jordan Dubai Islamic Bank többször is figyelmeztette munkavállalóját az öltözködési kódex tiszteletben tartására, de hiába. Ezután a bank konzultált a munkaügyi minisztériummal, és a hatályos törvénynek megfelelően elbocsátotta a munkahelyi szabályzatot megsértő nőt. A szóvivő elmondta, hogy a többi keresztény alkalmazottal nem volt ilyen jellegű probléma, mindegyikük feltette a kendőt.

Az elbocsátott nő úgy nyilatkozott, hogy „az elveivel ellentétes” a kiegészítő ruhadarab viselése.
A Jordan Dubai Islamic Bank 52 százalékban az 1975-ben – az arab világ első iszlám pénzintézeteként – alapított Dubai Islamic Bank tulajdona.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása