Kiújultak a harcok Tripoliban

TT, 2012. május 17., csütörtök 15:46
Egy ember meghalt, hét megsebesült csütörtökön az észak-libanoni Tripoliban szunniták és alaviták újabb összecsapásaiban – közölte a biztonsági szolgálatok egyik illetékese.

„Meg-megújuló összecsapások rakétagránátokkal és gépfegyverekkel zajlanak hajnali négy óra óta (a többségében szunnita és a szíriai kormánnyal szemben ellenséges) Báb-et-Tabbáne és a szomszédos (alavita többségű, a damaszkuszi rezsim iránt baráti) Dzsabal Mohszen negyed lakói között” – közölte a forrás, hozzátéve, hogy házak lobbantak lángra a harcokban.

Nadzsíb Mikáti kormányfő aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a szíriai válság átterjed Libanonra is. „Mindaz, ami Szíriában történik, kihat Libanonra is (...), a kormány megkísérli elhárítani ezt” – mondta szerda este.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása