Kommandósok szabadították ki a forgatócsoportot

PR, 2012. augusztus 16., csütörtök 20:13
Megtámadták és kilenc órán keresztül fogva tartották a német ARD tévécsatorna forgatócsoportját Kínában, amikor egy gyárban riportot készítettek a környezetszennyezésről – közölte a tévétársaság csütörtökön.

Az ARD tudósítója, Christine Aldehardt azt állította, hogy kommandósok szabadították ki őket a Csengcsou városában található gyár étkezdéjéből, miközben kint a munkások azt skandálták: „Halál a külföldi kémekre!”

A riporter elmondása szerint a gyár biztonsági őrei vették őrizetbe a négytagú forgatócsoportot, a tévések sofőrjét és egy aktivistát, miközben a tévések az ipari vegyszereket gyártó létesítményen kívül filmeztek.

A gyár munkásai egy alkalommal betörtek az étkezdébe, ahol a tévéseket fogva tartották, és elvették a stáb kazettáit, azzal vádolva őket, hogy ipari titkokat filmeztek le. A gyár név nélkül nyilatkozó alkalmazottai hírügynökségi érdeklődésre megerősítették, hogy a stáb ott volt, és megismételték a kémkedésre vonatkozó vádakat.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása