Közös haditengerészeti gyakorlatot tart a három ország

WL, 2012. június 14., csütörtök 11:13
Közös haditengerészeti gyakorlatot tart Dél-Korea, Japán és az Egyesült Államok a jövő héten – közölte helyi idő szerint szerdán az amerikai, csütörtökön pedig a dél-koreai védelmi minisztérium.

A tájékoztatás szerint a dél-koreai Jeju szigetének partjainál június 21-22-én tartandó manőverek során a kutatásra, mentésre és a tengerbiztonságra koncentrálnak. A feladatra rombolókat, ellátó hajókat és tengeralattjáró-elhárító helikoptereket vetnek be.

A három ország 2008 óta tart közös haditengerészeti gyakorlatokat.

Június 23-a és 25-e között is lesz egy gyakorlat a Sárga-tengeren. Ezen a tengeralattjárók elleni harcmodort gyakorolják egy olyan észak-koreai támadás esetére, amely feltételezés szerint a tenger felől érkezik.

A manőverekben várhatóan részt vesz a George Washington elnevezésű repülőgép-hordozó is – derült ki a dél-koreai védelmi minisztérium közleményéből.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása