„Látható következményei vannak a felmelegedésnek”

TK, 2012. január 24., kedd 16:55, frissítve: kedd 16:55
A tavalyi volt fél évszázada a legmelegebb év az Északi-sarkvidéken orosz kutatók szerint.

Ötven éve nem volt olyan magas az átlaghőmérséklet, mint 2011-ben. Az emelkedés 2-3 Celsius-fokot tesz ki – közölte egy keddi sajtótájékoztatón Alekszandr Danyilov, az orosz Arktisz- és Antarktisz-kutató Intézet igazgatóhelyettese.

A tudós szerint a felmelegedésnek már látható következményei is vannak, bár ezekre nem tért ki. Mint mondta, melegedett a légkör az Antarktiszon is, de sokkal kisebb mértékben.

Az amerikai óceán- és atmoszférakutató intézet, a NOAA tavaly decemberben közzétett jelentése szerint 2011-ben a Jeges-tenger felszíne fölött a levegő átlaghőmérséklete 1,5 fokkal volt magasabb, mint 1981 és 2010 között.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása