Lefejezték és az út szélére dobták a vöröskereszt orvosát + Képek

NT, 2012. április 29., 16:08
Lefejeztek és az út szélére dobtak egy brit orvost Pakisztánban, aki a vöröskereszt alkalmazásában állt – jelentették be vasárnap a pakisztáni hatóságok.

A 60 éves Khalil Rasjed Dale még januárban tűnt el a beludzsisztáni Kvettában, amikor a munkából hazafelé tartott. Műanyag zsákba csomagolt holttestét egy mellékút szélén találták meg. A tettesek a zsákra markerrel ráírták az orvos nevét.

Fotó: Reuters

A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága és a brit kormány megrendülését fejezte ki a férfi „esztelen” meggyilkolása miatt. Khalil Rasjed Dale korábban Szomáliában, Afganisztánban és Irakban is dolgozott a vöröskereszttel.
Beludzsisztánban, Pakisztán legnagyobb és legszegényebb tartományában szeparatisták és iszlamista szélsőségesek is aktívan működnek. Az emberrablók háttere nem ismeretes.

Fotó: Reuters
Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása