Ku-Klux-Klan

Legalább három embert késeltek meg egy KKK-gyűlésen

MNO, 2016. február 28., 11:44, frissítve: 11:44
A kaliforniai Anaheimben csaptak össze a szélsőjobboldali szervezet tagjai ellentüntetőkkel, tizenhárom embert tartóztattak le.

Szombaton a Kalifornia állambeli Anaheim egyik parkjában tartott volna gyűlést a rasszista Ku-Klux-Klan, ám ellentüntetők támadtak rájuk – írja a BBC. Az összecsapásban legalább három embert késeltek meg, tizenhárom embert pedig őrizetbe vettek – KKK-tagokat és ellentüntetőket egyaránt. Az egyik megkéselt személy állapota súlyos.

A KKK-gyűlés előtt már órák óta zajlott az ellentüntetés, ám amikor a hat KKK-tag konföderációs zászlókkal és „A fehérek élete számít” feliratú transzparensekkel megérkezett, az ellentüntetők rájuk támadtak. A fadarabokkal felfegyverkezett ellentüntetők elkezdték ütni és rugdosni a klántagokat, amikor a rendőrök közbeléptek.

Egy szemtanú szerint a rasszista szervezet tagjai „az életükért küzdöttek”. Egy másik szemtanú pedig azt mondta: „Erre semmi szükség nem volt, hagyni kellett volna a tüntetni a klántagokat. Ez Amerika, itt szólásszabadság van.” Egy harmadik szemtanú elmesélte, hogy amikor megkérdezte az egyik klántagot, milyen érzés, hogy egy zsidó mentette meg, a férfi így felelt: „Köszönöm.”

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása