Légfegyverrel lőttek fejbe egy férfit

HF, 2012. július 6., péntek 12:51
Súlyos sérüléssel operáltak meg Moszkvában egy férfit, akit légpuskával lőttek fejbe az orosz főváros délkeleti részén – közölte pénteken a moszkvai rendőrség, amely hetek óta nyomoz ismeretlenek által elkövetett légfegyveres támadások ügyében.

A 36 éves férfit reggel találták meg egy ház udvarán, és már a műtét során kiderült, hogy nemcsak a fejsérülése komoly, de lebénult az egyik lába is. A szakemberek megállapították, hogy az áldozatot légpuskával lőtték fejbe. Az ilyen támadások megszaporodtak az utóbbi hetekben az orosz fővárosban, de eddig senki sem sérült meg. Kedden egy 35 éves férfit azért vett őrizetbe a rendőrség, mert egy bevásárlóközpontra adott le lövéseket, betörve annak ablakait. Tettét azzal magyarázta, hogy le kellett vezetnie a feszültségét, mert összeveszett édesanyjával.

A korábbi moszkvai esetekben tömegközlekedési eszközöket ért több hasonló támadás, de az elkövetők továbbra is ismeretlenek. A múlt szombaton a Jaroszlavl felé vezető országúton egy autóbuszra lőttek rá, június 26-án távolsági buszokra lövöldöztek ismeretlenek Moszkva keleti részén. Az országúton parkoló négy járműnek is belőtték a szélvédőjét.

Két nappal korábban az északnyugati városrészben egy mentőautót ért hasonló támadás. Június 25-én a moszkvai Lokomotív ifjúsági labdarúgócsapatát szállító autóbusz ablakát is belőtték ismeretlenek, akkor az egyik játékos feje mellett süvített el a lövedék. A moszkvai rendőrség egyelőre eredménytelenül nyomoz az ismeretlen légfegyveres lövöldözők után.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása