Legyűri Tadics a szerb szélsőségeseket:

TT, 2012. április 18., szerda 22:00
Egy friss szerbiai közvélemény-kutatás szerint Borisz Tadics, az EU-barát Választás a jobb életért koalíció államfőjelöltje 3 százalékkal vezet Tomislav Nikolics, a nacionalista Szerb Haladó Párt (SNS) jelöltje előtt – jelentette szerdán a Beta hírügynökség internetes oldala.

Ugyanakkor az SNS-nek a májusi 6-i parlamenti és elnökválasztásra összeállított országos parlamenti választási listája 3 százalékkal jobban áll, mint a kormányzó Demokrata Párté – derül ki a Nemzetközi Republikánus Intézet által szerdán ismertetett felmérésből, amelynek adatait tíz nappal ezelőtt vették fel.

A kutatást április 8-án és 9-én végezték ,1422 választópolgár megkérdezésével. Az eredmények azt mutatják, hogy Borisz Tadicsot jelenleg a polgárok 31 százaléka támogatná az elnökválasztáson. Tomislav Nikolics 28, Ivica Dacsics, a szocialisták jelöltje 13, Vojislav Kostunica, a Szerbiai Demokrata Párt elnöke 9, Cedomir Jovanovics, a liberálisok vezette, Fordulat nevű koalíció vezetője 7 százalékon áll.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása