Lincshangulat Olaszországban, a maffia is a merénylőt keresi + Képek

BL

2012. május 22., kedd 15:50, frissítve: kedd 16:42

A hatóságok hírzárlata miatt az olasz sajtó egyelőre találgatja a szombat reggel Brindisiben történt pokolgépes merénylet elkövetőjének azonosságát. A belügyminiszter szerint fordulat várható.

A délolasz Brindisi iskoláinak diákjai kedd reggel szolidaritási menetet tartottak a hétfőn temetett Melissa szakközépiskolájánál. „Melissa egy volt közülünk”, „Halált a gyilkosra!” – szóltak a tizenévesek transzparensei. A helyi tudósítások szerint egész Puglia tartományban kézzel tapintható a feszültség: a lakosság a tettes vagy tettesek gyors elfogását várja a hatóságoktól. A sajtóban közölt fénykép, melyen egy utcai videokamera által rögzített férfi látható, valóságos „vadászatot” indított el. Számos bejelentés érkezett a fotóhoz hasonlító férfiról. A rendőrségre bekísért, majd szabadon engedett személyeket a Brindisi kapitánysága előtt gyülekező tömeg többször meg akarta lincselni.

Hétfőn búcsúztatták el Melissát
Hétfőn volt Melissa búcsúztatása
Fotó: Reuters


A Corriere della Sera napilap értesülése szerint a szervezett bűnözés is a tettest keresi. Személyesen Raffaele Brandi, a Sacra Corona Unita pugliai bűnszervezet vezére üzente meg az ügyészeknek, hogy ő is nyomoz. Az alig nyilatkozó hatóságok miatt az olasz újságok is egymással versenyezve kutatják a gyilkost. Piero Grasso maffiaellenes államügyész szerint nem volt helyes közölni a videofelvételt.

Anna Maria Cancellieri belügyminiszter képviselőházi beszámolójában megerősítette, hogy a hatóságok szerint a videofelvételen látható férfi az elkövető. „Semmilyen lehetőséget nem zárunk ki, azt sem, hogy maffiamerényletről van szó. Egyelőre nem tudjuk, ki és miért követte el, de terrortámadás történt” – hangoztatta a miniszter hozzátéve, hogy „eredmény már a következő órákban megszülethet”. Cancellieri elmondta, hogy az olasz rendőrség terrorizmus- és maffiaellenes egységeinek kétszáz embere dolgozik az ügyön Brindisiben, és átfésülik a tartomány egészét.

Fotó: Reuters

Forrás: MTI