Lövöldöztek Washingtonban

MNO

2016. március 28., hétfő 21:33, frissítve: kedd 00:22

Lövések dördültek a kongresszusi látogatóközpontban – írta a CNN. A The Wall Street Journal szerint egy rendőrre lőttek rá, később kiderült, hogy egy nézelődő és az elkövető is megsérült.

A The Wall Street Journal által idézett kongresszusi dolgozó szerint az elkövetőt elfogták, a BBC szerint az elkövető is megsérült, kórházba szállították. A rendőr könnyebben sérült meg. Egy nézelődő is sebesülést szerzett a BBC szerint, mikor a rendőr rálőtt az elkövetőre. Kórházba szállították.

Korábban a forrás egy rendőri alkalmazottra hivatkozva azt mondta: a kongresszus épületét, a látogatói központot és számos irodai épületet lezártak. Ezzel egybecseng a CNN híre is, miszerint az Egyesült Államok kongresszusi székházát és a Fehér Házat lezárták. A kongresszus épületében dolgozóknak menedékbe kellett húzódniuk az utasítás szerint. Egy órával később a BBC azt írta: a Fehér Házat és a szenátus épületét újranyitották az irodai dolgozóknak.

A washingtoni rendőrség szerint elszigetelt esetről van szó, amely nem jelent veszélyt a lakosságra nézve – írta a BBC.

A The Journal szerint a lövöldözés a székházzal szomszédos, föld alatti látogatóközpontban történt, ahol a látogatók biztonsági ellenőrzésen esnek át, mielőtt elindulnának a túrára.

Útlezárás a washingtoni lövöldözés után 2016. március 28-án
Útlezárás a washingtoni lövöldözés után
Fotó: Jim Watson / AFP